7400 Kaposvár, Kossuth tér
+36-82-458-580
HU | EN

Kaposvár és környéke látnivalói

Részletes információk – https://www.tourinformkaposvar.hu/

Kaposvári Virágfürdő

A Virágfürdő Kaposváron sokoldalú élményfürdőzéssel, frissítő szaunavilággal, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatással várja a fürdőzőket.

Csiky Gergely Színház

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Csiky Gergely Színház Jegyiroda

7400 Kaposvár, Rákóczi tér 1.

Telefon: 82/511-207, 82/511-208

E-mail: jegyiroda@csiky.hu

Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont

Rippl Rónai Emlékház

A Róma Villa épülete a művész csaknem száz festményével betekintést enged Rippl-Rónai munkásságába. Rippl-Rónai József festményei, múzeumként berendezett lakóháza, műterme, lakberendezési tárgyai, bútorai, relikviái, dokumentum fotói. Rippl-Rónai legjelentősebb kultuszhelyeként nemzetközi hírnévre tett szert.

Deseda-tó és kerékpárút

Deseda-tó Kaposvár mellett

Kaposvártól északra található Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a DESEDA. A tó valamint erdővel, mezővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt kellemes időtöltést nyújt. A KAPOSVÁR MELLETTI DESEDA-TAVAT MEGKERÜLŐ KERÉKPÁRÚT NYERTE MEG A 2022 ÉV KERÉKPÁRÚTJA címet

Szenna

Szenne

Kaposvártól 8 km távolságra levő település Szenna. Itt található hazánk első, Európa Nostra-díjas falumúzeuma, a Szennai Skanzen (1980). Alapvető célja, hogy bemutassa, megőrizze a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét.

Patca

Patca - Katica tanya

A megye egyik legkisebb települése Patca, Kaposvártól mindössze 11 km-re található. Itt egy igazi élményparadicsom, az ökotudatos Katica Tanya Élményközpont bújik meg a zselici dombok közt. Egész évben remek szórakozási, tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Zselici Csillagpark

Zselici Csillagpark

Kaposvártól délre, a Zselici Tájvédelmi Körzet 2009-ben, Európában elsőként nyerte el a „legkevésbé fényszennyezett terület” címet. A Zselici Csillagpark nappali és éjszakai programokkal várja az idelátogatókat. A csillagvizsgálóban van planetárium, távcsőkupola, kistávcsöves észlelőterasz. Az előcsarnok állandó és időszakos kiállításoknak biztosít helyet. A csillagvizsgáló környezetében található 25 méter magas kilátó páratlan kilátást nyújt a zselici tájra.

Bőszénfa

Bőszénfa szarvasfarm

Kaposvárt déli irányban elhagyva igazi különlegesség a Szarvasfarm. Bőszénfán, a Vadgazdálkodási Tájközpontban az 1980-as évek óta folyik a szarvasok zártkerti tenyésztése, hazánk legnagyobb „nyitott vadgazdaságában”.

Történelem és kikapcsolódás

Kassai Lajos hungarikum - lovas íjászat

Kassai-völgy/ Kassai Lajos / Kaposdada: Kaposmérő településről juthatunk el Kassai Lajos lovasíjász birtokához. Kassai Lajos a modernkori lovasíjászat létrehozója.

Igal

Igal - gyógyfürdő, termálfürdő

Igali –Gyógyfürdő, a Dél-Dunántúl egyik legrégibb fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, Kaposvártól és az M7-es autópályától alig félórányira található. A fürdőben 13 db, minden korosztályt kiszolgáló medence, ingyenesen igénybe vehető szauna-világ 3 pályás óriáscsúszda, játszótér illetve több sportpálya található.

Krisna-völgy

Krisna-völgy

A Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén. A Balatontól csak harminc kilométerre, Kaposvár és Fonyód között félúton található Somogyvámos településen. A völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-tudatú hívő él, akik ökogazdálkodással, védikus – az ősi indiai szentírásokon, a Védákon alapuló – életmóddal, és számtalan hasznos és érdekes dologgal foglalkoznak – önfenntartásra törekedve.

Szász Endre Kastélymúzeum

Szász Endre Kastélymúzeum

Várda településen, Szász Endre festő- és iparművész egykori lakhelyén lévő kúriában tekinthető meg a művész hagyatéka. A Szász Endre Kastély és Emlékházban az életművön kívül, az eredeti állapotokat őrző antik műtárgy gyűjtemény darabjaival berendezett kastély, a hozzá tartozó 6 hektáros arborétum jellegű park ősfákkal, valamint a hajdani műterem is rendkívüli élményekkel gazdagíthatja a látogatókat.